Vychutnejte si každý svůj den – je jenom váš

Miluji dlouhé snídaně, kdy s manželem máme prostřený stůl.

Miluji, když je na stole zelenina z naší zahrady.

Miluji, když si u kávy rozplánujeme nastávající den.

Ano, teď už jsme v důchodu. Máme na to čas.

Začali jsme s tím už před lety, když jsme byli oba zaměstnaní. U víkendových snídaní. Často jsme překvapili jeden druhého. Během celého týdne jsme oba nasbírali spoustu informací a potřebovali jsme si je navzájem utřídit.

Byly příjemné chvíle, kdy jsme se shodli na tom, co budeme o víkendu dělat. Byly i náročné debaty, kdy jsme se museli dohodnout na nějakém kompromisu. Jeden chtěl na výlet, druhý měl potřebu splnění nějaké povinnosti. Přiznávám, že potřebu úklidu jsem měla častěji já.

Tak jsme si během let vytvořili rytmus činností. Střídání aktivit a odpočinku, střídání vzájemné společnosti a samoty. Řekla bych, že nám to zvlášť v této době pomáhá udržovat se fyzicky i mentálně v kondici.

Pravidelná činnost (rituál)

  • Opakováním pravidelných činností si dodáme pocit jistoty
  • Rituály udržují pozornost u tématu a vedou k splnění plánu
  • Pravidelnou činností se chráníme před prokrastinací
  • Rituál nás chrání před strachem z neznámého
  • Opakováním trénujeme naší sebedůvěru

Každý rituál má své klady i zápory. „Všeho moc škodí i toho dobrého„, říkávala moje babička. Proto máme i dny netradiční. Jedeme na výlet, máme návštěvu nebo prostě děláme nic.

Dělat nic jsem se začala učit hned po rozvodu. Do té doby jsem byla přesvědčena, že se nemohu jen tak zastavit. U televize aspoň žehlit nebo zašívat. Stále uklízet, vařit, dohlížet na učení vždy toho nejmladšího dítěte, zvládat zahrádku.

S dcerou jsme se domluvily na jedné neděli v měsíci, kdy jsme dělaly nic. Jedna taková proběhla v kině, kde dávali celou sérii Pána prstenů. Měly jsme s sebou svačinu a polštářky pod zadek. Bylo to fakt dlouhé.

Jiná neděle proběhla tak, že jsem ráno dala péct brambory ve slupce do trouby a dívala se na pohádky. K obědu byly křupavé brambory posypané strouhanou Nivou (to obě milujeme). Kafíčko jsme si daly u pohádky. Já pak šla na hodinu do vany.

Jindy jsme vyrazily na výlet do okolí Olomouce. Kráčely jsme liduprázdnou krajinou, bylo po letním dešti, všechno kvetlo, vonělo. Svačily jsme v březovém háječku. Z radosti jsme křičely na svět Ahooooooj! Rády na to vzpomínáme.

Tvořivost

  • Když tvoříme rukama, soustředíme se na činnost samotnou. Tím donutíme i hlavu myslet na to, co děláme a na nic jiného
  • Každá změna přináší nové nápady
  • Když vytvoříme něco nového nebo jinak, přinese nám to radost
  • Každou změnu nebo překážku můžeme využít pro získání času, peněz a nového pohledu na věc
  • Když tvoříme, trénujeme a posilujeme sebedůvěru

Od jara se učím. Chci aspoň trochu jít s dobou. Přihlásila jsem se na on-line kurz. Mimo jiné se učím psát články do blogu a tvořit své www. stránky. Občas mám pořádně zamotanou hlavu. Ale když pochopím další krůček, třeba to, co to je shortcode a jak se s ním pracuje, mám ze sebe radost.

A jak se mi hodí znalost sebeprogramování. Když mám pocit, že mi technika přerůstá přes hlavu, zastavím se, uvědomím si, z čeho konkrétně mám strach a jak se u toho cítím. A rozdýchám to nebo proťukám.

Výsledek můžete zhodnotit na blogu.

Využijte své tvořivosti a zbavte se svých strachů.

Mám pro vás průvodce, který vás vždy podrží – ebook Program SPOKOJENOST.

Já se také vracím ke své lektorce nebo do skript. Jdu dál, po krůčkách, ale jdu. Je nás takových víc. Tím zdravím všechny plážovníky.

Je třeba ukázat cestu, jak si poradit se strachem a nemocí. Já tu cestu znám. Stala jsem se mentální programátorkou. Nejdříve jsem se naučila ptát, kdy vznikl důvod ke strachu a bolesti, Dnes už se ptám, co a jak přeprogramovat. Jsem autorkou eBooku Klíče SPOKOJENOSTI,kde najdete návod, jak se zbavíte mentálních již nepotřebných programů, a zároveň naučíte svou mysl pracovat tak, aby vám pomáhala mít SPOKOJENÝ život.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *