Co v sobě skrývá Nesnášenlivost ?

Zamyslela jsem se nad tím, co všechno nesnáším. Co všechno mi je nepříjemné. Lhaní, manipulace, zbytečné mluvení o ničem, vymlouvání se,…zbytečné úřadování, zpoždění vlaků, nedopalky cigaret na chodnících a zastávkách,…

Uvědomila jsem si, že „můj seznam“ je dlouhý a hlavně, že na něm jsou věci, situace, které se mi spojují s nepříjemnými pocity. A že ne vždy mi vadí to, co jsem do seznamu napsala. Třeba zpoždění vlaku. Když jdu na nádraží včas, vlak má zpoždění, ale když se já z nějakého důvodu opozdím, vlak zrovna jede na čas. Zákon schválnosti funguje na 100 %.

Souvisí tedy Nesnášenlivost s emocemi? Ano, souvisí. A k tomu ještě s logikou. Pokud se ztotožníme s projevem nesnášenlivosti, splyneme s pocitem, který určuje způsob, jakým prožíváme svůj život. Názory, posuzování a zášť se pro nás stanou přesvědčením a pravdou.

Staneme se sluhy až otroky svých emocí a naše chování je pak plně pod vládou mentálních programů uložených v podvědomí.

Učebnicové příklady najdeme v politice. Pokud se pan XY rozhodne, že nemá rád pana XZ, najde se celý seznam logických důvodů, aby dokázal, že pan XY dělá něco špatně.

A známe to i ze svých domácností. To nejčastěji děti mají desítky důvodů, proč sourozenec je viníkem všech příkoří.

S Nesnášenlivosti se setkáváme všude. V rámci národů to je rasismus a předpojatost, ani ve vědě a náboženství je málokdy vstřícnost vůči protiargumentům.

Nesnášenlivost se nedokáže vzdát stranění. Vybere si názor a ten se pro ni stane neotřesitelnou pravdou. Projevuje se ve dvou mezních polohách. Jako apatie nebo jako hnidopišství.

Apatický člověk je vlastně ochromen nevědomým strachem ze zodpovědnosti, proto se rozhodl nemít žádné názory. Může mít problémy s motivací i se zdravím. Řešením je znovu začít myslet, přehodnotit emoce od kritizování k pochopení.

Člověk hnidopich – dle slovníku omezený puntičkář – přes kritiku ventiluje své napětí a potlačený hněv z toho, že jeho mysl hledá odpovědi, které mají přinést pocit bezpečí. I zde je řešením Pochopení.

Když si uvědomíme program mysli a tím podstatu strachu z toho, že budeme muset převzít zodpovědnost za své jednání, jsme na půl cestě ke skrytému daru Nesnášenlivosti. Tím je dar Pochopení – jediná odpověď, která uspokojí naši nespokojenost. K Pochopení dojde jedině tehdy, když svou mysl unavíme až do stavu úplného vyčerpání.

Čeká nás „revoluce“ myšlení. Posun role mysli tak, aby sloužila, zkoumala, komunikovala a hrála si.“

Každého z nás čeká velký úklid – sám sobě přiznat, že někde v hloubi se krčí nebo dokonce bobtná strach. Přiznat si to chce velkou odvahu. Ta však bude vždy odměněna nárůstem energie a projeví se váš tvůrčí potenciál.

Jak to udělat, aby strach zmizel? Je mnoho způsobů, jak se přeprogramovat. Doporučuji energetickou psychologii – mentální programování. Samotný postup není složitý a naučí se to každý, kdo jen trochu chce.

Náročnější už jsou prohlášení, která se používají. Proto je vhodné, aby při řešení vážnějšího problému člověk navštívil terapeuta, který už ví, jak se ptát a na co se ptát.

A jak poznáte, že máte problém vyřešený? Když už o problému vlastně nebudete vědět. Příklad: klientka řešila problém s koleny, že nemůže jezdit na kole. Po měsíci, když jsme se viděly, na otázku, jak se jí jezdí na kole, odpověděla: „Dobře, proč se ptáš?“

Přeji vám hodně odvahy, hodně energie a hodně inspirace.

Je třeba ukázat cestu, jak si poradit se strachem a nemocí. Já tu cestu znám. Stala jsem se mentální programátorkou. Nejdříve jsem se naučila ptát, kdy vznikl důvod ke strachu a bolesti, Dnes už se ptám, co a jak přeprogramovat. Jsem autorkou eBooku Klíče SPOKOJENOSTI,kde najdete návod, jak se zbavíte mentálních již nepotřebných programů, a zároveň naučíte svou mysl pracovat tak, aby vám pomáhala mít SPOKOJENÝ život.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *